Скачать шаблон Joomla с JooMix.org

magnificent house of floors home design 900x525Πολλές είναι οι επιλογές που διαθέτει κανείς για την επένδυση του δαπέδου. Η ποικιλία υλικών είναι απέραντη. Το ξύλο, το μάρμαρο και τα πλακάκια προτιμώνται κατά κόρον. Η επιλογή είναι δύσκολη και θέλει σκέψη γιατί μια λανθασμένη επιλογή μπορεί να «αδικήσει» το χώρο σας. Για την επιλογή του κατάλληλου υλικού σημαντικό είναι να ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια: το υλικό και το χρώμα του δαπέδου, η συχνότητα χρήσης του, η συντήρηση καθώς και το κόστος αγοράς και τοποθέτησης. Τα πλακάκια συνήθως είναι μια οικονομική λύση για χώρους στους οποίους γίνεται συχνή χρήση . Διατίθεται σε πολλά σχέδια και χρώματα καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες ενός πολυσύχναστου χώρου. Ένα βασικό πλεονέκτημα που παρουσιάζει το πλακάκι είναι ότι καθαρίζει εύκολα και είναι πολύ ανθεκτικό, σε αντίθεση με το ξύλο που έχει μικρή μηχανική αντοχή και χρειάζεται τακτική συντήρηση.

Το ξύλο βέβαια αποτελεί μια διαχρονική επιλογή που με την κατάλληλη συντήρηση μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Πρόκειται για ένα ευέλικτο υλικό που τοποθετείται εύκολα και μπορεί να συνδυαστεί με όλα σχεδόν τα στυλ διακόσμησης. Σε αντίθεση με το πλακάκι και το μάρμαρο, το ξύλο προσφέρει μια αίσθηση ζεστασιάς καθώς διατηρεί τη θερμοκρασία του δωματίου περιορίζοντας τις απώλειες θερμότητας από το δάπεδο.

Το μάρμαρο από την άλλη είναι ένα φυσικό πέτρωμα που προσδίδει στον χώρο σας αέρα πολυτέλειας. Χρησιμοποιείται σε όλους τους χώρους του σύγχρονου σπιτιού, σε επιτοίχιες συνθέσεις αλλά και σε έπιπλα όπως τραπέζια, μπουφέδες, διακοσμητικά κ.α. Είναι ανθεκτικό στην υγρασία και στην τριβή σε αντίθεση με το ξύλο που είναι ευαίσθητο στην υγρασία και θέλει ιδιαίτερη προσοχή κατά την μετακίνηση αντικειμένων καθώς μπορεί να προκληθούν παραμορφώσεις.

Η τοποθέτησή του απαιτεί περισσότερο χρόνο απ’ ότι το ξύλο ή τα πλακάκια. Επίσης, μετά την τοποθέτηση χρειάζεται τρίψιμο και γυάλισμα. Το μάρμαρο προφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα και ιδιαίτερο στυλ στο χώρο σας αλλά χρειάζεται προσοχή καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ολισθηρό υλικό.

Πέρα από το υλικό σημαντικό είναι και το χρώμα που θα επιλέξετε για το πάτωμα. Είναι γνωστό ότι τα ανοιχτόχρωμα δάπεδα σε συνδυασμό με τους ανοιχτόχρωμους τοίχους δημιουργούν την αίσθηση του ευρύχωρου. Έτσι αν θέλετε ο χώρος να φαίνεται πιο μεγάλος οπτικά και παράλληλα πιο φωτεινός θα πρέπει να επιλέξετε ανοιχτόχρωμο δάπεδο το οποίο αντανακλά το φως.

Top
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…